Rišemo

KAKO NARISATI BUČO

Naj jesenski čas obarvajo slikice buč ? Kako narisati korak za korakom vesele, nasmejane, brkate buče ??

Pripravite flomastre za dobro vidno obrobo, barvice, flomastre, tempere ali vodene barvice za barvanje pisanih buč in papir, kliknite na spodnjo slikco (lahko jo tudi natisnete) in sledite korakom kako narisati te simpatične vesele buče. Pobarvajte jih z različnimi barvami, narišite drugačne obraze in štrleče vitice, dodajte še več navpičnih črt – naj vas domišljija ne ustavi 😉 Potem pa le postavite slikice v okvir in na steno ali poličko, naj vaš dom zaživi v jesenskih motivih.

 

 

Kako narisati robota - civcav.si

 

 

Kako narisati korak za korakom te simpatične buče:

 

1. Najprej narišemo krog, ovalen krog, sploščen krog – bolj je nepopoln, bolj zanimiva bo buča 😉

2. Z oranžno so narisani novi deli, da lažje sledimo novim, dodanim elementom, kar olajša risanje mlajšim otročkom. V drugem koraku narišemo navpične črte, ki so ovite navzven, da dobimo bolj 3d videz bučke. Lahko narišemo dve ali pa več teh črt.

3. Zdaj je čas za pecelj, ki ga lažje narišemo tako, da najprej narišemo dve vzporedni zviti črti na vrhu buče

4. V tem koraku pa samo zaključimo pecelj tako, da povežemo obe zviti črti.

5. Čas za vitice – zvite laske na buči  – na tej sliki smo najprej narisali eno na desni z dvema zavojema

6. in še na desni z enim zavojem – sami narišite poljubno dolžino, število zavojev, smer in število vitic – ko zaključimo z risanjem vitic, je naša buča narisana.

 

 

7. Če želimo, bučki narišemo še različne obraze – oči so lahko odprte, zaprte, žmigajo ali se smejijo. Tudi usta so lahko nasmejana, žalostna, resna, začudena… Pri tretji bučki so npr. narisani celo brki 🙂 

8. Na koncu buče samo še pobarvamo z barvicami, vodenkami, voščenkami … 🙂

 

 

Na eni sliki lahko narišemo eno bučo ali več manjših, uporabite različne tehnike risanja in uživajte, saj zato je risanje – za sprostitev in dobro voljo. Na koncu pa imamo lahko še prav prikupen izdelek, ki ga lahko nalepimo na steno, uokvirimo in postavimo na poličko ali pa podarimo babicam, dedkom, prijateljem…

 

Kako narisati robotka, kliknite tukaj

Kako narisati sladoled in lučko, kliknite tukaj

 

P.s.: Če bi še radi risali na tak način, lahko narišete tudi 63 živalic 🙂 Pokukajte sem.