Rišemo

KAKO ENOSTAVNO NARIŠEMO GUSARSKO LADJO?

Pirati in gusarske ladje so pravi motivi za vroče poletje. Tokrat poglejmo, kako lahko enastavno narišemo gusarsko ladjo, s pravo gusarsko zastavo 😉

 

Kako enostavno narišemo gusarsko ladjo - civcav.si

 

Pripravimo papir, flomastre, barvice, natisnimo tole supersko predlogo, ki nam lepo korak za korakom pomaga narisati strašno gusarsko ladjo. Pa poglejmo, kako jo bomo narisali:

1. Najprej narišimo dno ladje.

2. Nato narišimo še zgornji del trupa ladje.

3. Zgornji in spodnji del gusarske ladje zaključimo z dvema črtama. Nato pa narišimo še eno jadro, ki naj bo pomaknjeno malce v stran (da lahko v naslednjem koraku narišemo še eno jadro).

4. Zdaj pa le dorišimo še eno jadro, lahko je za narisanim jadrom ali pa kar ob njem, kar lažje narišemo ;). Prvo jadro obesimo na jambor, ki kuka malo spodaj in malo zgoraj ven izza jadra. Na trupu pa narišimo še štiri okrogla okna (po želji jih narišemo več ali manj).

5. Zdaj pa je čas že za košaro na vrhu jambora (če so izrazi napačni, se opravičujem vsem izvedencem). Na zastavi pa začnimo risati mrtvaško lobanjo – najprej samo zgornji del. Okencem pa narišemo še en krogec v notranjosti, da dobimo okvir okna.

6. Košari na vrhu jambora narišimo zgornji rob in narišimo še eno črto nižje, da dobimo obrobo košare. Še drugemu jadru narišimo zgornji in spodnji del jambora. Mrtvaški glavi pa spodnji del lobanje.

7. Košaro zaključimo še z navpičnimi črtami, da dobi izgled, da je narejena iz lesa. Lobanji dorišimo oči. Levemu jamboru pa začnimo risati zastavico – zgornjo in spodnjo obrobo zastave.

8. Zastavico zaključimo, na vrh jambora pa dorišemo še en krogec. Lobanji pa na rišimo še štiri kosti, da bo delovala kar se da strašno.

 

Kako enostavno narišemo gusarsko ladjo - civcav.si - 2

 

In to je to, zdaj pa samo še barvice v roke in začnimo z barvanjem gusarske ladje. Pa ne pozabite dorisati še morja. Če imate doma take nadobudneže, ki radi rišejo, potem pa le pokukajte, kakšne knjigice za risanje imamo na voljo 🙂

 

Uživajte v risanju, pa pošljite svoje umetnije, da jih lahko občudujejo še drugi 😉

 

Kako enostavno narišemo gusarsko ladjo - civcav.si - 3

Avtor risbice: Bor