Čiv čav na potepu

IZLET – POT MOČVIRSKIH ŠKRATOV NA MALI PLAC

NA IZLET Z OTROKI PO SLOVENIJI

 

Juhu, spet lepi dnevi za pohajkovanje naokrog z našimi mulčki ??. Ker smo bolj na komot, imamo najraje lahke, a zabavne in zanimive izlete. Torej urica ali dve lahkotne hoje po gozdičku je za nas super izbira in ravno to dobimo na pravljični transverzali ? … tokrat smo odkrivali Ljubljansko barje ??‍♀️.

 

Izlet po Sloveniji - Pot močvirskih škratov na Mali plac - civcav.si

 

Najprej smo si moči nabrali s kakavom in kavico na štartni poziciji, tam nabavili močvirsko beležko, potem pa krenili do bližnjega kozolca, kjer se pot začne.

Na poti smo morali poiskati 12 škratorunskih simbolov in 5 močvirskih žigov (priporočam, da sabo vzamete blazinico za žige, za vsak slučaj, če so blazinice ob žigih izsušene, kar povzroča otrokom veliko nezadovoljstvo. Tokrat smo se malce znašli in simbole kar narisali, še dobro, da smo trenirali s čiv čav knjigicami ?) Simbole je potrebno na koncu spremeniti v črke, ki tvorijo čarobni izrek, s katerim se prežene škratji urok, otrokom pa čarobni izrek prinese nagrado, ki jo dobite v kafičku, kjer se je pot začela.

 

Izlet po Sloveniji - Pot močvirskih škratov na Mali plac - civcav.si

 

Pot vodi po manjšem hribčku z imenom Kostanjevica, kjer smo videli mogočno bukev in nato po Praprotni poti krenili na vrh Kostanjevice. Na poti smo srečali netopirje, rešili labirint, reševali uganke, šli mimo Začaranega močvirja, čez Škratov gozd … in se veliko naučili o prebivalcih močvirja in o Sedmeroglavem zmaju, ki nagaja in povzroča poplave, ki zalivajo Ljubljansko barje.

Več pa ne bomo razkrili, da boste sami odkrivali skrivnostno pot močvirskih škratov na Mali plac ☺️.