Kreativne ideje

Živalice iz kostanja

Naberimo kostanj in izdelajmo živalice iz kostanja 🙂

 

Ste kostanj že nabrali? Še najbolje kar divjega, ki s svojo čudovito rjavo barvo prav kliče, da ga uporabimo za dekoracijo. Že samo nabran in postavljen v posodico je lep okrasek, vendar za naše malčke bo še lepši, če bo iz njega štrlelo nekaj zobotrebcev znamesto nog, pa kakšen žir nadomesti kapico, pa še učke narišemo ali nalepimo in hitro dobimo prav prikupne živalice. 

 

Spodaj se bodo počasi nabrale razne živalice iz kostanja – prikupne sovice, kravice, pajki, samorogi, ptički in žirafe… vsaka bo malo drugačna, sestavljena iz različnih materialov. Ideje lahko med sabo tudi zamešate in uporabite pri izdelavi drugih živalic. To so samo za smernice, na koncu pa naj nastanejo take, ki ustrezajo vašim materialom in vašemu navdihu. 

 

Da bo zbiranje potrebnih materialov za posamezne živalice bolj enostavno in pregledno, bo zraven napisan tudi spisek sestavin, ki ga potrebujete za vsako živalico. Začnimo pa z izdelavo ježkov 🙂 Napotite se v bližnji gozdiček in naberite kostanje, želode, žire, palice, storže in podobno. Ostale sestavine poiščite doma ali pa v trgovini, potem pa veselo ustvarjajte, da bodo okenske police kmalu polne malih kostanjevih živalic ;).

 

1. IDEJA ZA ŽIVALICE IZ KOSTANJA:

PRIKUPNI JEŽKI


Živalice-iz-kostanja-ježek-1-civcav.si

Moram pa omenit, da to ni enostaven postopek, zabijanje zobotrebcev v kostanj ni mačji kašelj, tako da je nujno potrebna pomoč odraslih … pa kakšen žebelj tudi koristi, da najprej naredimo luknjico, šele nato vstavimo zobotrebec 😉

Živalice-iz-kostanja-ježek-1-civcav.si

 

 

Prvi ježki že krasijo naše gredice ? . Kakšni so pa vaši?