Rišemo

KAKO NARISATI ROBOTA

Tale objava je pa bolj za naše fantke 😉 Kako narisati korak za korakom enega nasmejanega robotka, z lučkami in gumbki ??

 

Pripravite črn flomaster (ta je super za risanje, ker dobro izstopa, tudi če slikice pobarvamo s temnimi barvami), barvice, flomastre, tempere ali vodene barvice (s čimer najraje barvate) in papir, kliknite na spodnjo slikco (lahko jo tudi natisnete) in sledite korakom ter narišite tega veselega robota ali pa kar celo mesto robotov. Pobarvajte jih z različnimi barvami, narišite drugačne gumbke, roke, noge. Izrazi na obrazu so lahko drugačni. Tale je za motivacijo, potem pa se prepustite domišljiji, ki je otročkom res ne manjka 😉

 

 

Kako narisati robota - civcav.si

 

 

Kako narisati korak za korakom tega veselega robota:

 

1. Najprej narišemo pravokotnik za glavo iz katerega naj ob strani štrlita ven dve palčki (ena levo in ena desno), dve pa narišite na vrhu glave – kar so nastavki za lučke.

2. Potem vsaki štrleči palčki na levi in desni strani narišemo krogec (lučko) in na vrhu glave še enega.

3. Zgornji lučki narišemo še levo in desno po tri črtice, ki prikazujejo, da lučka sveti. Potem pa robotku narišemo še oči.

4. Že je čas za usta – lahko jih tudi poenostavite in narišete samo eno ukrivljeno črto, lahko narišete drugačne izraze, kar vašim malčkom najbolj ustreza. Na spodnji strani glave narišemo vrat – dve navpični črtici (tudi če je samo ena, bo čist ok)

5. Uf, tale korak je pa kar obsežen: najprej narišemo kvadrat za telo. Potem pa še dve roki in nogi. Pa še v usta narišemo navpične črtice, ki ponazarjajo robotove zobe.

6. Nam gre? No na vrsti so okraski – rokam in nogam narišemo črtice, da bo robot dobil bolj dodelano podobo 😉 Na trebuščku pa narišemo še en kvadrat.

7. Čas je še za "prste" in "čevlje". Za prste narišemo samo dve črtici, za noge pa dva pravokotnika.

8. Na trebuščku narišemo še dva krogca – gumbka. V kvadrat na trebuhu narišemo štiri pikice – vijake. In še dve piki na robotkove čevlje, ki predstavljata še dva vijaka, da robotka držita skupaj.

9. Zdaj pa samo še vzamemo v roke barvice in pobarvamo robotka 🙂

 

 

Da ne bo ostal sam, pa narišite še prijatelje v drugačnih barvah, z drugačnimi izrazi na obrazu, drugo pozicijo rok in nog, z drugačnimi vzorčki na telesu, rokah, nogah. Tudi oblike glave in telesa so lahko drugačne. Naš 4-letnik je zrisal tega robotka spodaj. Kakšni so pa vaši? Pošljite nam vaše slikice 🙂

 

 

Robot by Bor - civcav.si

 

P.s.: Če bi še radi risali na tak način, lahko narišete tudi 63 živalic 🙂 Pokukajte sem.