Rišemo

KOLEDAR – OTROŠKI DNEVNIK V SLIKICAH

Ojla starški,

si po koncu dneva vzamete minutko, da pomislite, kaj se vam je čez dan zgodilo? Ne? Jaz tud ne :D.

Ampak pred kratkim sem našemu najmlajšemu naredila najprej kar en na roke skracan koledarček, da si lažje predstavlja, kdaj bo prišla noč čarovnic, pa miklavž, pa rojstni dan … mejnikov je veliko in otročki si težje predstavljajo, kaj pomeni čez 2 tedna ali čez 10 dni. Zato je našemu falotku koledarček zelo prav prišel. Da pa ni ostalo le pri štetju dni do težko približajočega dogodka, sva v koledarček za vsak dan narisala, kaj se mu je ta dan zdelo najboljše, pa četudi je bil le zajtrk z jajčkom z ocvirki wink. Odločitev prepustim njemu, kar spodbuja pomnenje, pogovor z otrokom in tudi vpogled v otroški svet, kaj se otroku vtisne v spomin, in ne malokrat sem presenečena, kaj bi izpostavil… kot je na primer tisti jajček wink.

 

Risanje v koledarček pa ustvarja tudi spomine, tako nastaja prav unikaten otroški dnevnik v slikicah :).

 

November se je sicer že pričel, ampak vseeno je ostalo še nekaj dni za stestirat idejo 🙂 Spodaj pa sledi tudi decembrski koledarček.

 

Koledar sem razpolovila na pol, da lahko vsako polovičko natisnete na A4 format, ju obrežete in zlepite skupaj, saj je celoten koledarček na enem A4 formatu premajhen za risanje. Pri tiskanju samo pazite, da označite, da celotna slika paše na list (scale to fit), ker drugače odreže nekaj sredine in spodnji del.

 

Novembrski koledar – dnevnik v slikicah:

 

Koledar - otroški dnevnik v slikicah - november 1 - civcav.si

Koledar - otroški dnevnik v slikicah - november 2 - civcav.si

Decembrski koledar – dnevnik v slikicah:

 

Koledar - otroški dnevnik v slikicah - december 1 - civcav.si

Koledar - otroški dnevnik v slikicah - december 2 - civcav.si

 

Upam, da vam je ideja všeč in da boste z otročki pridno beležili spomine 🙂 Uživajte 😉