POGOSTA VPRAŠANJA

O NAROČILU, PLAČILU, DOSTAVI IN KNJIGICAH

 

 

O KNJIGAH

1 Za kakšno starost so primerne čiv čav knjige?

Knjigo Kako enostavno narisati 63 živali lahko uporabljajo malčki že od prvih prijemov dalje. Z vašo pomočjo mu pokažete, kako se s postopnimi koraki nariše končno živalico. Seveda prvi poskusi najverjetneje ne bodo imeli še prepoznavnih oblik, vendar z opazovanjem otrok spoznava oblike in živali, kar so dobre priprave za kasnejše risanje. Pri treh letih malčki že bolj pogumno držijo barvice in že lažje sledijo oblikam. Nato je knjiga kmalu uporabna že za samostojno risanje.

Knjiga Kako enostavno narisati 67 živali (naslovnica bober) ima malo manj najenostavnejših živalic, zato jo lahko uporabite kot nadaljevanje prve knjige s 63 živalicami, prav tako tudi zimska knjigica.

Knjige so zelo ustrezen pripomoček tudi za osnovnošolce v prvih razredih, saj pisati še ne znajo, zato veliko rišejo. Risanje pa ni kot v vrtcu poljubno, tokrat je nujno. Rišejo obnove knjig, risank, predstav. Z risbicami morajo zapolniti miselne vzorce in sestavljati stripe. Knjige so tako v veliko pomoč, ko morajo npr. sestaviti miselni vzorec o domačih živalih.

Lahko pa knjige uporabljate tudi starši, babice in dedki, vzgojiteljice in varuške, ki s pomočjo knjig otrokom narišete živali oz. še bolje, rišete skupaj 🙂

2 Imajo knjige trde ali mehke platnice?

Knjige Kako enostavno narisati živali imajo trdo prvo in zelo trdo zadnjo platnico, zato da služi kot dobra opora za risanje na mehkih površinah, kolenih in drugje. Zimska knjigica nima tako trdih platnic, ker je tudi sama knjigica tanjša.

3 Koliko strani imajo knjige in kako velike so?

Knjiga Kako enostavno narisati 63 živali ima kar 128 strani velikosti A4. V knjigi je s postopnimi koraki (največ 8) narisanih 63 živali. Pri vsaki živalci je prazna stran, kamor vaš malček nariše predstavljeno žival. Na vsaki prazni strani je tudi prostor za ime umetnika (zraven ikone glave) in za starost (zraven ikone roke), tako da knjigica sčasoma prikaže kreativni razvoj vašega malčka.

Knjiga Kako enostavno narisati 67 živali ima kar 136 strani velikosti A4, ostalo je enako kot pri zgornji knjigi.

Knjiga Kako enostavno narisati zimske motive in narediti praznične voščilnice je tanjša z 46 stranmi velikosti A4. Tudi ta knjiga ima vse motive prikazane po korakih in pri vsakem motivu ima prazno stran za risbico. Drugi del knjige so zimski motivi narejeni s pomočjo prstnih odtisov, ki so čudovita ideja za izdelavo voščilnic. Tudi ti motivi so narisani korak za korakom. 

 

4 Imata obe naslovnici – krokodil in veverica – v notranjosti iste živali?

Tako je, naslovnici sta različni, zato da lahko izberete tisto, ki je vašemu otroku ljubša – mogoče veverica za deklice in krokodil za fante – obe pa vsebujeta navodila za risanje istih 63 živali.

5 So knjige primerna za risanje tudi na igrišču, plaži…?

Seveda! Zadnja stran knjigic je zelo trda, kar omogoča dobro oporo pri risanju. Prav tako je pri vsaki živalci prazen list za ustvarjanje, tako da ne rabite sabo nositi praznih listov, ki bežijo naokrog. Otrok si knjigco lahko položi na kolena, odpre želeno stran in že začne ustvarjati.

6 So knjige primerne za punčke in fante?

Seveda! Izbrane barve okvirjev so take, kot jih najdemo v naravi: zelena za travnate in gozdne živali, modra za morske in leteče živali, rjava za domače živali in živali, ki živijo v puščavi ali stepi.

7 Katere živali so narisane v knjigi?

Pa poglejmo… v knjigici Kako enostavno narisati 63 živali so živali: čebela, delfin, dinozaver, divja svinja, galeb, gosenica, hobotnica, jelen, jež, kača, kamela, kameleon, kit, koala, kobilica, kokoš, komar, kozorog, krava, krokodil, kuža, lev, lisica, meduza, medved, miška, morski pes, mravlja, muca, muha, netopir, noj, nosorog, opica, orel, ovca, oven, pajek, panda, papiga, pav, pelikan, petelin, pikapolonica, pingvin, piščanček, plamenec, polž, pujsek, puran, rak, riba, riba napihovalka, slon, sova, škorpijon, tiger, tjulenj, veverica, zebra, žaba, želva in žirafa.

V knjigici Kako enostavno narisati 67 živali so živali: bik, bivol, bober, bogomolka, čmrlj, čriček, črv, deževnik, fazan, golob, gorila, gos, hijena, hrček, hrošč nosorožec, hrošč rogač, jastreb, jazbec, ježevec, kačji pastir, kakadu, kenguru, kit narval ali samorog, kivi, kljunaš, klovnska ribica, kobra, koza, kozica, kresnička, krt, labod, lama, lemur, lenivec, ligenj, los, metulj, morska spaka, morska zvezda, morska želva, morski ježek, alga in školjka, morski konjiček, morski pes kladivar, mravljinčar, mrož, orka, osel, paličnjak, pasavec, povodni konj, ptiček, ptiček čiv čav, raca, rakun, ris, skat, skunk ali smrduh, srna, surikata, štorklja, tapir, tukan, vidra, volk, zajec in žolna.

8 So živali rangirane po težavnosti risanja?

V abecednem kazalu je zraven vsake živali narisano število zvezdic, ki nakazujejo težavnost risanja. Ena zvezdica – enostavno, do štiri zvezdice – težje risanje. Upoštevajte, da se težavnost risanja med malčki razlikuje.


NAROČILO

1 Kaj storim, če se ob naročanju pojavijo težave?

Ni problema. Pišite na [email protected] ali pa pokličite na 041 794 655 in težave bomo čim hitreje odpravili.

2 Lahko paketek pošljete kar otroku na dom?

Seveda. Pri zaključevanju naročila imate na voljo dva obrazca za vnos naslova. V prvega vpišite svoje podatke, ki veljajo za izstavitev računa, v drugega pa lahko vpišete podatke otroka, ki jih potrebujemo za dostavo paketa. Otrok bo prejel paket brez odkupnine in razvidne vrednosti, vi pa boste pred tem prejeli račun in ga poravnali. Za plačilo samo izberite predračun ali storitev PayPal.

3 Kako hitro dobim paket?

Naročila do 12. ure na delovni dan

Paketek lahko dobite že naslednji delovni dan, če je naročilo oddano do 12. ure in plačilo po povzetju. Tudi za izvedena plačila prek PayPala ali predračuna do 12. ure, bo paketek poslan še isti dan.

Naročila po 12. uri na delovni dan

Ostala naročila bodo poslana naslednji delovni dan. Pošto dostavlja GLS, ki običajno paketke dostavi že naslednji delovni dan.

4 Kakšen je strošek dostave?

Strošek dostave znaša 2,90 eur.

5 Kdo mi bo dostavil paket?

Paket vam bo dostavila služba GLS. Na vaš e-naslov prejmete možnosti za dostavo. Izberite tisto, ki vam najbolj odgovarja.


PO ODDAJI NAROČILA

1 Nisem prejel/a potrditvenega sporočila o oddaji naročila

Poglejte še v nezaželeno pošto v svojem spletnem nabiralniku, če sporočila ni tudi tam (pride v roku 1 minutke), pošljite mejl na [email protected]. Vaše naročilo bomo preverili in vam sporočili ali je potrebno naročilo ponovno oddati.

2 Nisem prejel/a podatkov za predplačilo na TRR

Poglejte še v nezaželeno pošto v svojem spletnem nabiralniku, če sporočila ni tudi tam (pride v roku 1 minutke), nam pišite na [email protected] in ponovno vam bomo posredovali potrebne informacije.

3 Ali lahko prekličem naročilo?

Seveda. V kolikor boste svoj preklic sporočili do konca dne v katerem ste oddali naročilo, je preklic mogoč s preprostim sporočilom na [email protected]. Za naročila oddana do 12. ure, pa pohitite in čim prej sporočite, da ne gre paketek še isti dan naprej.


PLAČILO

1 Kako lahko plačam?

Na voljo imate tri možnosti – plačilo po povzetju (plačate z gotovino dostavljalcu, ko vam dostavi paket), plačilo po predračunu ali s PayPal-om.

2 Kako opravim predplačilo na TRR?

Preprosto. Po zaključku naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli vse podatke, ki so potrebni za nakazilo. Plačilo nato lahko izvedete prek vaše spletne banke ali pa na bližnji pošti ali banki (sabo vzemite podatke potrebno za nakazilo, ki jih dobite na vaš e-naslov).

3 Je možno plačilo po povzetju?

Seveda. Pri zaključku plačila izberite možnost plačila po povzetju in za vaše naročilo boste plačali direktno dostavljalcu ob prevzemu paketa.


PO PREJETEM PAKETKU

1 Kaj naj storim, če s prejeto knjigo nisem zadovoljen/a?

V kolikor izdelek ni takšen kot ste pričakovali, nas kontaktiraje na 041 794 655 ali pišite na [email protected], da skupaj razrešimo težavo.